...

Система автоматизації ресторанів

Система автоматизації ресторану. Ви впроваджуєте?», — із таким питанням 2 роки тому до SoftUp звернувся клієнт – власник ресторану. На той момент із громадським харчуванням ми ще не працювали. Але за замовлення взялися і почали вникати у нюанси цього бізнесу.

Так, перша автоматизація ресторану була нелегкою. Але дуже хотілося освоїти і цей сегмент ринку. Довелося вникати, розбиратися, доналаштовувати. Проте клієнт залишився повністю задоволений. А потім з’явилися інші клієнти цього сегменту.

Цієї зими на автоматизацію громадського харчування в нашій компанії попит, більший, ніж у попередні сезони чи минулий рік. Чим це пояснити? Влітку власникам ресторанів та барів не так до бізнесу, як до відпочинку. Тепер прийшли холоди, люди шукають, де тепло посидіти, поспілкуватися один з одним та смачно поїсти.

І не думайте, що клієнти йдуть туди, де дешевші. Ні. Клієнту важливо, щоб, окрім ввічливості, персонал не затягував зі швидкістю приготування та подачі страв. А тому боротьба за клієнтів набирає обертів.

Окрім впровадження автоматизації SoftUp пропонує встановлення терміналів спеціально для ресторанів, барів, кафе тощо – термінал PIPO X10pro POS або сенсорний  15″ POS-термінал Asianwell.

Отже, автоматизація ресторанів

По-перше, що це?

Це впровадження у ресторан, кафе, бар, їдальню програмного забезпечення 1С. У результаті – облік, аналіз роботи закладу, документообіг, обробка інформації (загалом, все, крім приготування їжі) робиться автоматично.

По-друге, що ви від цього отримуєте?

  • Збільшіть прибуток, скоротите витрати на витрати
  • Якість обслуговування прискориться та покращиться
  • Якщо персонал дозволяв собі розкрадання, тепер ця проблема вирішиться докорінно
  • Розробку бонусів, систем лояльності, знижок та інші прийоми для залучення клієнтів
  • Аналіз роботи ресторану, планування подальшого розвитку

Автоматизація ресторанів

Що саме відбувається після автоматизації ресторану?

  • Персонал приймає замовлення, відправляє на кухню через термінал. Після приготування страви з кухні надходить сигнал офіціанту. Система сама враховує замовлення по кожному клієнту, формує прічеки та чеки, враховує знижкові картки, бонусні картки, картки лояльності тощо.
  • Підтримується готівкова та безготівкова оплата.
  • Враховується прихід та витрата продуктів та напоїв по кухні та бару.
  • По кожному співробітнику ресторану враховується відпрацьований час погодинно та позмінно, облік та аналіз прийнятих замовлень та виписаних чеків співробітника.
  • Автоматично формується меню та ціни ресторану, виходячи з використовуваних для приготування продуктів та собівартості.
  • Програма сама відстежує термін зберігання продукту. Потрібно лише внести інформацію про дату прийому.
  • Автоматично нараховуються кожному співробітнику премії та штрафи за підсумками аналізу роботи.
  • Налаштовується відеоспостереження із виділеним доступом до нього лише для керівника громадського харчування.
  • Резервування столиків потрапляє до бази даних ресторану та доступне для перегляду всім співробітникам.
  • Інформація про заплановані банкети потрапляє до загальної бази. Тепер ніхто нічого не забуде і не проґавить.
  • Автоматично враховується інформація щодо доставки – дані клієнта, сума замовлення, дані кур’єра тощо.
  • Якщо ресторан при готелі, боулінгу, аквапарку тощо. інформація про клієнтів по ресторану синхронізуватиметься з іншими системами автоматизації.

Нюанси від SoftUp. Чим ми відрізнямося?

  1. Підбираємо функціонал ваш бюджет. Його згодом можна буде потім доповнити модулями.
  2. Синхронізуємо роботи системи з усіма пристроями – комп’ютерами, ноутбуками, планшетами, смартфонами.
  3. Налаштовуємо персональний доступ залежно від функцій працівника.

Автоматизація ресторанів. У яких регіонах SoftUp працює?

Ми автоматизуємо в Одесі, виїжджаючи на місце клієнта. Але стикалися з віддаленим впровадженням Україною в деяких точках громадського харчування, в яких був свій системний адміністратор.